Založ si blog

Demokracia a budúcnosť Slovenska

Demokracia je slovom ale aj realitou života.Demokracia pochádza z gréckeho slova demos – ľud a kratos – sila,vláda.Znamená vládu ľudu.Demokracia predstavuje mieru účasti ľudu na štátnej moci

V antike,v období pred Kristom aj za čias Krista demokracia znamenala uznávať právo a práva iných.Demokracia znamenala právo na život,slobodu,majetok.Ale práva sa priznávali a ochraňovali len slobodných občanov.A vieme kto bol slobodný občan ? Predovšetkým ten občan čo  vlastnil veľké majetky,veľké pozemky a veľké paláce.Majetkom ctihodného pána bol aj otrok.Otrok ako majetok pána nebol slobodný občan.Otrok mal povinnosť slúžiť pánovi a nemal žiadne právo na slobodu a demokraciu.Demokratické právo voliť a byť zvolený za senátora sa priznávalo len občanovi slobodnému a majetnému.Píšem o čase dávnovekom.Ale moc vlády majetku sa stala súčasťou nášho života v treťom tisícročí po Kristovi.

Takže milý a slobodný občan demokratickej spoločnosti.To biblické Rozdeľuj a Panuj platilo v antike a platí aj dnes.Na Slovensku Rozdeľujú a Panujú majetní.A ako je to so slobodou a demokraciou? Treba jasne povedať,že demokraciu a slobodu nám nepriniesli len tribúni (niektorí aj krikľúni) z tribún Novembra ´89.To len médiá ohlupujú tých mladších a najmladších spomedzi nás.My skôr narodení sme slobodne a slobodnejšie spoznávali našu históriu.Za národné,ľudské,občianske a politické práva,teda za demokraciu bojovali už dávno naši predkovia.Nezabúdajme a nenechajme si potupiť našich veľkých predkov a to ani „prekonávaním predsudkov“.Nezabúdajme na dielo našich veľkých národovcov.Štúra,Moyzesa, Fándlyho, Bernoláka.Boli to významné osobnosti Slovenského národa,kresťania ale pre národ konali svetskými počinmi.Či Ľudovít Štúr na Uhorskom sneme alebo Hurban a Hodža pri spisovaní a dožadovaní sa pred Uhorskou vrchnosťou Žiadostí národa slovenského.Nezabúdajme ani na  našich otcov a starých otcov, ktorí za našu slobodu so zbraňou v ruke bojovali proti zbesilostiam fašizmu.

Demokracia je v nás aj mimo nás.

Môj starý otec na otázku,kto je to a čo je to Boh mi takto múdro odpovedal.Máš svoju hlavu ,svoj rozum a svoje ruky.To je ten dar čo si dostal od svojich predkov.A tento dar uchovaj aj pre svoje pokolenia.Dar čo sme dostali nám káže konať dobro a dobro zachovávať.

Takže kto nám bude panovať a spravodlivo rozdeľovať  to čo nám naši predkovia zanechali, ale aj náš um a naše ruky súčasníkov vytvorili ? Priďte 10.marca 2012 voliť všetci čo sa cítite byť slobodní a nezávislí od vrchnosti svetskej či cirkevnej.Každý ste občan slobodný aj keď možno nemajetný.Nedajte si nahovoriť,že Váš hlas bude neplatný.Nenechajme aby majetný opätovne zvolili sami seba.Po roku 1998 panujú,rozdeľujú a spravujú túto krajinu len ľudia majetní.Účasť ľudu na štátnej moci v Slovenskom parlamente je pramizerná.Do parlamentu sa straníckym výberom dostane len občan – majetný senátor. Rozhodujte sa svojim rozumom.Rozumom posudzujte tých čo tu už boli a Vaše záujmy nehájili.Dajte príležitosť kandidátom novým  zo svojich radov, ktorých osobne poznáte,ktorí už konali a budú konať dobro pre všetkých.

Príďte voliť ľudia práce,všetci čo ste ekonomicky závislí. Tí čo ste takto pejoratívne zákonom o dani a zákonníkom práce nazývaní, teda tí čo Vás vrchnosť považuje za neslobodných. Robotníci,remeselníci,učitelia,lekári.Všetci múdri ľudia.

Priďte voliť študenti a absolventi škôl, aby ste sa nestali novodobými antickými otrokmi a vazalmi KIA Slovensko a podobných galejí. Príďte voliť pokiaľ ešte platí naša civilizovaná demokracia.Svojimi rukami vložte do volebných urien budúcnosť svoju a svojho potomstva .1O.marca máte v rukách spravodlivosť a budúcnosť Slovenska.Budúcnosť kde národ Slovenska môže panovať a rozdeľovať sám a pre seba.

 

 

Liberál dostane odmenu za socialistické výsledky práce

01.03.2012

Šéf Sociálnej poisťovne pochádzajúci zo stajne SaS má dostať individualistickú odmenu za výber poistného vo výške 1O5 %. Za socialistické výsledky práce presahujúce 100% mu jeho stranícky šéf – sociálny minister navrhuje odmenu 55 tisíc Eur. Priatelia ostaňme pri zdravom rozume. Ak by liberál na poste šéfa Sociálnej poisťovne mal za úlohu vyzbierať po Slovensku [...]

Nie som proti bohatstvu som proti chudobe

27.02.2012

Tento citát z tlačovej konferencie pána Jozefa Ďuricu , predsedu Strany Demokratickej Ľavice som použil ako moju interpretácie filozofie politiky novej ľavicovej strany . Strany, ktorá sa mieni uchádzať o priazeň voličov širokého sociálneho a politického spektra. Našim bohatstvom je naša slovenská krajina a náš ľud . Ľud čo tu žije na svojej zemi po stáročia. Ľud [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5960x
Priemerná čítanosť článkov: 1987x

Autor blogu

Kategórie