Založ si blog

Demokracia a budúcnosť Slovenska

Demokracia je slovom ale aj realitou života.Demokracia pochádza z gréckeho slova demos – ľud a kratos – sila,vláda.Znamená vládu ľudu.Demokracia predstavuje mieru účasti ľudu na štátnej moci

V antike,v období pred Kristom aj za čias Krista demokracia znamenala uznávať právo a práva iných.Demokracia znamenala právo na život,slobodu,majetok.Ale práva sa priznávali a ochraňovali len slobodných občanov.A vieme kto bol slobodný občan ? Predovšetkým ten občan čo  vlastnil veľké majetky,veľké pozemky a veľké paláce.Majetkom ctihodného pána bol aj otrok.Otrok ako majetok pána nebol slobodný občan.Otrok mal povinnosť slúžiť pánovi a nemal žiadne právo na slobodu a demokraciu.Demokratické právo voliť a byť zvolený za senátora sa priznávalo len občanovi slobodnému a majetnému.Píšem o čase dávnovekom.Ale moc vlády majetku sa stala súčasťou nášho života v treťom tisícročí po Kristovi.

Takže milý a slobodný občan demokratickej spoločnosti.To biblické Rozdeľuj a Panuj platilo v antike a platí aj dnes.Na Slovensku Rozdeľujú a Panujú majetní.A ako je to so slobodou a demokraciou? Treba jasne povedať,že demokraciu a slobodu nám nepriniesli len tribúni (niektorí aj krikľúni) z tribún Novembra ´89.To len médiá ohlupujú tých mladších a najmladších spomedzi nás.My skôr narodení sme slobodne a slobodnejšie spoznávali našu históriu.Za národné,ľudské,občianske a politické práva,teda za demokraciu bojovali už dávno naši predkovia.Nezabúdajme a nenechajme si potupiť našich veľkých predkov a to ani „prekonávaním predsudkov“.Nezabúdajme na dielo našich veľkých národovcov.Štúra,Moyzesa, Fándlyho, Bernoláka.Boli to významné osobnosti Slovenského národa,kresťania ale pre národ konali svetskými počinmi.Či Ľudovít Štúr na Uhorskom sneme alebo Hurban a Hodža pri spisovaní a dožadovaní sa pred Uhorskou vrchnosťou Žiadostí národa slovenského.Nezabúdajme ani na  našich otcov a starých otcov, ktorí za našu slobodu so zbraňou v ruke bojovali proti zbesilostiam fašizmu.

Demokracia je v nás aj mimo nás.

Môj starý otec na otázku,kto je to a čo je to Boh mi takto múdro odpovedal.Máš svoju hlavu ,svoj rozum a svoje ruky.To je ten dar čo si dostal od svojich predkov.A tento dar uchovaj aj pre svoje pokolenia.Dar čo sme dostali nám káže konať dobro a dobro zachovávať.

Takže kto nám bude panovať a spravodlivo rozdeľovať  to čo nám naši predkovia zanechali, ale aj náš um a naše ruky súčasníkov vytvorili ? Priďte 10.marca 2012 voliť všetci čo sa cítite byť slobodní a nezávislí od vrchnosti svetskej či cirkevnej.Každý ste občan slobodný aj keď možno nemajetný.Nedajte si nahovoriť,že Váš hlas bude neplatný.Nenechajme aby majetný opätovne zvolili sami seba.Po roku 1998 panujú,rozdeľujú a spravujú túto krajinu len ľudia majetní.Účasť ľudu na štátnej moci v Slovenskom parlamente je pramizerná.Do parlamentu sa straníckym výberom dostane len občan – majetný senátor. Rozhodujte sa svojim rozumom.Rozumom posudzujte tých čo tu už boli a Vaše záujmy nehájili.Dajte príležitosť kandidátom novým  zo svojich radov, ktorých osobne poznáte,ktorí už konali a budú konať dobro pre všetkých.

Príďte voliť ľudia práce,všetci čo ste ekonomicky závislí. Tí čo ste takto pejoratívne zákonom o dani a zákonníkom práce nazývaní, teda tí čo Vás vrchnosť považuje za neslobodných. Robotníci,remeselníci,učitelia,lekári.Všetci múdri ľudia.

Priďte voliť študenti a absolventi škôl, aby ste sa nestali novodobými antickými otrokmi a vazalmi KIA Slovensko a podobných galejí. Príďte voliť pokiaľ ešte platí naša civilizovaná demokracia.Svojimi rukami vložte do volebných urien budúcnosť svoju a svojho potomstva .1O.marca máte v rukách spravodlivosť a budúcnosť Slovenska.Budúcnosť kde národ Slovenska môže panovať a rozdeľovať sám a pre seba.

 

 

Liberál dostane odmenu za socialistické výsledky práce

01.03.2012

Šéf Sociálnej poisťovne pochádzajúci zo stajne SaS má dostať individualistickú odmenu za výber poistného vo výške 1O5 %. Za socialistické výsledky práce presahujúce 100% mu jeho stranícky šéf – sociálny minister navrhuje odmenu 55 tisíc Eur. Priatelia ostaňme pri zdravom rozume. Ak by liberál na poste šéfa Sociálnej poisťovne mal za úlohu vyzbierať po Slovensku [...]

Nie som proti bohatstvu som proti chudobe

27.02.2012

Tento citát z tlačovej konferencie pána Jozefa Ďuricu , predsedu Strany Demokratickej Ľavice som použil ako moju interpretácie filozofie politiky novej ľavicovej strany . Strany, ktorá sa mieni uchádzať o priazeň voličov širokého sociálneho a politického spektra. Našim bohatstvom je naša slovenská krajina a náš ľud . Ľud čo tu žije na svojej zemi po stáročia. Ľud [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5967x
Priemerná čítanosť článkov: 1989x

Autor blogu

Kategórie